Belföld

Indoklás nélkül leváltanak hat főrendőrt

Hat megyei rendőrfőkapitány vezetői kinevezésének visszavonását kezdeményezte az igazságügyi és rendészeti miniszternél Bencze József országos rendőrfőkapitány - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Bencze József rendőr altábornagy Baranya, Bács-Kiskun, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Zala megye rendőrfőkapitányai kinevezésének visszavonását kezdeményezte november 14-i hatállyal, indoklás nélkül.

Bencze József a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvény alapján tett javaslatot az igazságügyi és rendészeti miniszternél – a megyék sorrendjében – Sárközi Ferenc, Király Ferenc, Bartos László, Illés László, Andrékó János és Nemes Zoltán rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitányi kinevezésének visszavonására.

A közlés szerint az országos rendőrfőkapitány az érintett tábornokoknak jelenlegi beosztásuknak megfelelő, kiemelt főtanácsadói, illetve főosztályvezetői beosztást ajánlott fel, amelyet a főkapitányok elfogadtak.

A közleményben foglaltak szerint a rendőrség és a határőrség folyamatban lévő integrációjára tekintettel az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium október 3-án elfogadta az új szervezeti struktúrát és állománytáblát, amely alapján elkészült az ORFK szervezeti és működési szabályzata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik