Belföld

Buszbaleset: 22 utas hazaérkezett

Huszonketten Magyarországra érkeztek a hétfőn hajnalban Ausztriában balesetet szenvedett magyar turistabusz utasai közül.

Az utasokat egy magyar rendszámú autóbusz hozta haza, amely este negyed hétkor Rábafüzesnél lépte át a határt. A hajnali balesetben az A2-es autópályán hárman meghaltak 25-en megsérültek. Az autóbuszon negyvenketten utaztak, zömében sportrajongó fiatalok. Milánóban jártak a Cooltura utazási iroda szervezésében, a vasárnapi AC Milan-AS Roma labdarúgó-mérkőzést nézték meg.


Az utasokat a magyar mentőszolgálat és katasztrófavédelem szakemberi várták a határátkelőhelyen. A mentősök öt sérültet láttak el, ők fájdalomcsillapítókat kaptak, illetve végtagtöréseiket rögzítették újra. Kórházba senkit nem kellett szállítani, az utasok két kivétellel az autóbusszal folytatták útjukat. Két fiatalért hozzátartozói személygépkocsival jöttek a határra. A katasztrófavédelem pszichológusokat küldött a határátkelőhelyre, akik a lelki megrázkódtatás hatásait igyekeztek csökkenteni az arra rászorulóknál.



Buszbaleset: 22 utas hazaérkezett 1

Képgaléria: A sérült magyar autóbusz (fotó: MTI)


Trója Ferenc, az autóbusz egyik utasa szerint az osztrák mentők és katasztrófavédelem munkatársai mindent megtettek, viszont nehezményezte az osztrák autósok viselkedését, akik a balesetet követően “hiába integettek nekik, nem álltak meg”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik