Belföld

Az MSZP beperli a Heti Választ

Soha senki nem járult hozzá az MSZP székházbérleti költségeihez, a szocialista párt ezért bepereli a Heti Válasz című hetilapot, mert az megsértette az MSZP jó hírnevét - közölte Nyakó István csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

A szocialista párt szóvivője elmondta: az MSZP 2007. február 20. óta bérel helyiségeket a Vérmező úti irodaházban, két emeleten összesen 1 143 négyzetméteren, tíz euró/négyzetméter bérleti díj mellett. A párt használja az épület gépkocsi tárolóját, valamint 875 forint/négyzetméter/hó áron üzemeltetési és fogyasztási díjat is fizet.


Nyakó István közölte: a Heti Válasz székházbérlésről szóló cikke nem mond igazat, hazudik. Kitért arra, hogy a székházbérlésről szóló cikk szerzői nem kérdezték meg az MSZP-t. Bepereljük a Heti Választ, mert megsértette az MSZP jó hírnevét – mondta a szocialisták szóvivője. Hozzátette: bocsánatot kell kérnie Kósa Lajosnak, a Fidesz alelnökének is. Az ellenzéki politikus a nap folyamán tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, jogellenesen módosítottak adatokat a Magyar Turizmus Zrt. üvegzseb nyilvántartásában.


A hetilap legfrissebb számában arról írt, hogy a Magyar Turizmus Zrt. jogcím nélkül utalt ki 200 millió forintot a Vérmező úti pártközpontnak helyet adó irodaház tulajdonosának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik