Belföld

Egy hete nyomoznak az újabb mutyizás miatt

A Zuschlag-ügy nyomozása során találta meg az ügyészség Kiskunhalason a HírTV-ben bemutatott kazettát és egy héttel ezelőtt elrendelték a nyomozást - közölte Szabó Ferenc megyei főügyészhelyettes.

“A Zuschlag-ügyben tartott házkutatás során került elő a videokazetta, és olyan dolgok voltak rajta, amelyek bűncselekmény gyanújára utaltak, ezért elrendeltük a nyomozást” – mondta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyészhelyettese.

Szabó Ferenc beszámolt arról hogy egyelőre az a gyanú, “hogy befolyással való üzérkedésszerű a bűncselekmény, ami látható a kazettán, ezért a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség folytatja a nyomozást.

Múlt héten kezdték

A megyei főügyészhelyettes hangsúlyozta, hogy a nyomozás a Zuschlag-ügytől teljesen elkülönülten folyik.
“A nyomozást a múlt héten rendelték el, de eddig még konkrét nyomozati cselekmény nem történt, tehát még W. Lászlót sem hallgatták ki” – tette hozzá.

Az MTI információi szerint a kazettát már hónapokkal korábban eladásra kínálták fel különböző médiumoknak. A beszélgetést egy Kiskunhalas közeli település moteljében, egy belga tükör mögül vették fel.

Sajtóinformációk szerint a motelben korábban lányokat futtattak, és feltételezhető, hogy a kiépített szobában már akkor is készítettek felvételeket, melyeket valószinűsiethetően zsarolásra használtak fel.

Több másolat

Az MTI-nek egy neve elhallgatását kérő személy elmondta, hogy hangkazettán is hallotta a teljes felvételt és tudomása van arról, hogy a videokazettáról is több másolat készült. Beszélt arról, hogy a kazettán olyan részlet is van, ahol Weiszenberger László, aki Zuschlag Jánossal együtt kiskunhalasi MSZP-s önkormányzati képviselő, kijelenti: ő csak 20-25 millió forint nagyságrendű pályázatokig “kompetens”, mert a nagyobb összegűeknél csak a “János tud segíteni”.

A HírTV szerdán este mutatott be részleteket a 2005-ben, rejtett kamerával készült felvételből. Az adásba került részleten Weiszenberger László, aki akkor kistérségi megbízott volt, arról beszél, hogy a “visszaosztott pénzből a minisztérium is részesült”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik