Belföld

Zsanett-ügy: egyre sárosabbak a rendőrök

A szolgálati hely elhagyásán túl okirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel is meggyanúsíthatnak a Zsanett-ügybe keveredett rendőrök közül hármat – értesült a Magyar Nemzet.

A Rendészeti Biztonsági Szolgálat három volt rendőre ellen katonai bűncselekmények miatt nyomoz a Budapesti Katonai Ügyészség. Ács Tibor, a katonai ügyészség szóvivője a lapnak elmondta, hogy három rendőrből kettő még mindig nem állt szóba az ügyészekkel, a harmadik annyit mondott, hogy nem ismeri el a bűnösségét.

A lap információi szerint a szolgálati hely elhagyása mellett okirat-hamisítás és hivatali visszaélés is felmerült a rendőröknél. Állítólag meghamisították az előírt dokumentumokat arról az esetről, mikor igazoltatás címén hazakísérték E. Zsanettet, akit állítása szerint később megerőszakoltak.


A 21 éves lány nemi erőszak miatt tett feljelentést a rendőrségen. Állítása szerint amikor Miskolcról május 4-én hajnalban érkezett vissza a fővárosba, a rendőrök közúti ellenőrzés miatt megállították a Múzeum körúton, majd megfenyegették, hogy elveszik a jogosítványát, mivel szerintük nem volt bekötve a biztonsági öve. A lány visszaemlékezése szerint a rendőrök először kenőpénzt kértek, majd miután ő erre nem volt hajlandó, arra való hivatkozással, hogy vérvételre szállítják, beültették egy autóba, és egy elhagyatott mellékutcába vitték. Itt az egyikük megerőszakolta, másikuk pedig orális szexre kényszerítette. Az áldozat elmondása szerint az esetnél összesen öt rendőr volt jelen.


A megvádolt rendőröket letartóztatták, majd pár hete szabadlábra helyezték őket. Az első orvosszakértői vélemény ugyanis nem állapította meg egyértelműen, hogy valóban történt erőszak, egy másik azonban igen. Az egyenruhásoknak a szolgálati helyük elhagyásáért mindenesetre biztosan felelniük kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik