Belföld

Horváth: a parkoló a minisztériumé

Az Egészségügyi Minisztérium parkolója a tárcához tartozik, mivel az alatta húzódó pince „szervesen a minisztériumhoz épült” 1967-ben - jelentette ki Horváth Ágnes egészségügyi miniszter. A sajtótájékoztatón ott volt Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere is.

A tárcavezető hangsúlyozta: Belváros-Lipótváros polgármestere jogszerűtlen eljárásban és hatáskör hiányában hozta meg döntését. Az Egészségügyi Minisztérium vitatja a terület polgármester szerinti tulajdonjogát. A szakminiszter szerint az ilyen jellegű kérdések jogszerű elrendezése a bíróságra tartozik.

„Nagyon sajnálom Forgács Imre hivatalvezető urat, mert pártatlan köztisztviselő volta ellenére ma kormánykatonaként volt kénytelen viselkedni” – fogalmazott az V. kerület helyszínen megjelenő fideszes polgármestere, aki szerint a közigazgatási hivatal első embere „főnökei utasítására cselekedett”.

A polgármester közölte: bár úgy véli, a vitatott kérdésről a bíróság hozhat majd végső ítéletet, hajlandó a minisztériummal való megegyezésre is, sőt akár még a büntetést is elengedné. „Elsősorban a jognak és a törvénynek próbálunk érvényt szerezni” – fogalmazott Rogán Antal. A fideszes politikus közölte: pénteken, földmérőkkel közösen, a Honvédelmi Minisztérium székházához terveznek a keddihez hasonló épületbejárást.

Horváth Ágnes viszonválaszában azt emelte ki, hogy a jogállamiság követelménye szerint jogsértő határozattal semmiféle igénynek nem lehet érvényt szerezni. A miniszter megismételte korábbi kijelentését, miszerint a tárca áll a jogvita elébe, ez egy olyan kérdés, amelyben a Magyar Köztársaság bíróságának kell dönteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik