Belföld

Újabb vízágyúkat kap a rendőrség

Szerdán érkezik meg három új vízágyú a rendőrséghez – mondta el Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány az MTI-nek kedden.

Az eddig a rendőrség tulajdonában lévő két vízágyút is felújították, így összesen öt vízágyúja lesz a rendőröknek – tette hozzá a főkapitány. Elmondása szerint a vízágyúkat nemcsak a tömegrendezvények biztosításakor használják fel, hanem például egy közelmúltban történt fővárosi tűznél a víztartalékot hordták a vízágyúkkal a tűzoltóknak.


Az őszi budapesti zavargások során a rendőrség több helyszínen is vízágyút vetett be. A két vízágyú közül az egyiket az MTV-székház ostromakor rongálták meg a tüntetők a Szabadság téren. Garamvölgyi László, az országos rendőr-főkapitányság szóvivője akkor azt mondta, mintegy 80 millió forintos kárt okoztak benne a tüntetők, ez volt a szeptemberi zavargások során a rendőrségnek okozott kár közül a legnagyobb tétel. A rongálást követő tüntetések során már festéket is raktak az ágyúba.


Októberben is több helyen vetettek be vízágyút, illetve március 15-én az Andrássy úton a rendőrök szintén használták a tüntetőkkel szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik