Belföld

Gyurcsány hajlandó bírságot fizetni

Megszólalásra késztette a Miniszterelnöki Hivatal sajtóosztályát a Blikk csütörtöki száma, melyben olyan vezető politikusokról közöltek fényképeket, akik biztonsági öv nélkül autóztak.

A miniszterelnök nem akar kivételezést, és befizeti a bírságot, ha kiderül, hogy közlekedési szabálysértést követett el – közölte a kormányszóvivő pénteken az MTI-vel, annak kapcsán, hogy a Blikk több olyan politikus fényképét közölte, akik autózás közben nem használták a biztonsági övet. Daróczi Dávid kormányszóvivő a bulvárlap előző napi és pénteki írása kapcsán megjegyezte: a miniszterelnök elkötelezett híve annak, hogy Magyarország igazságosabb legyen, ahol a törvényeket mindenkinek be kell tartania, és nincsenek kivételezettek, kiváltságosok. Gyurcsány Ferenc „ezt magára nézve is kötelező érvényű alapelvnek tekinti, ezért aláveti magát minden ilyen jellegű eljárásnak” – tette hozzá.

Az MTI kérdésére Daróczi Dávid kifejtette: ha az derülne ki, hogy a kormányfő szabálysértést követett el, akkor „vállalja annak következményeit is”. Szabálysértés esetén tehát befizeti a bírságot – mondta a kormányszóvivő.

A Blikk csütörtökön tett közzé olyan fotókat, amelyekkel azt kívánta bizonyítani, hogy néha politikusok is „fittyet hánynak a szabályokra”. Többek között Gyurcsány Ferenc, Orbán Viktor, Lendvai Ildikó és Hiller István látható biztonsági öv használata nélkül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik