Belföld

Ütközik az Öböl- és Balaton-átúszás?

A szombati balatoni Öbölátúszás szervezői arra kérik a elmúlt szombaton elmaradt Balaton-átúszás szervezőit, hogy ne ugyanerre a napra tegyék tartaléknapjukat, hanem más időpontot keressenek versenyüknek.

A Magyar Hosszútávúszó Szövetség elnöksége, amely a levelet szerda este az MTI-nek is megküldte, így fogalmazott: “A Balaton-átúszás szervezőitől azt várjuk és kérjük, hogy a fair play szellemében járjanak el, hiszen a Balaton-átúszás nemcsak társasági és a Balaton kiemelt turisztikai eseménye, hanem sportesemény is.

A levélben az elnökség leszögezi, hogy csak két nagy balatoni átúszás van, amelyek mindegyikén szeretnének indulni az úszás szerelmesei, de ha egy napon rendezik ezeket, elveszik tőlük ennek lehetőségét. A Port.hu Öbölátúszás szervezői tervezéskor mindig elkerülték a “nagy testvér” időpontját, továbbá mindkét esemény sérülne egy “közös nap” esetén, hiszen ha ezekre feleannyian mennek, mint mehetnének, az bevételhiányt okozhat, ami a szponzorok, támogatók csalódottságát is kiválthatja – áll a nyílt levelükben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik