Belföld

Marad a napos idő

A csütörtöki nap folyamán napos, száraz idő várható, 26-31 fok közötti hőmérséklettel. A változó irányú szél mérsékelt marad.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtök estig a Kárpát-medence időjárását a korábbinál több fokkal hűvösebb, alapvetően száraz levegő határozza meg, ezért erősödő éjszakai lehűlésre, az elmúlt napokhoz képest mérsékeltebb nappali felmelegedésre lehet számítani.


A nap folyamán derült, száraz idő várható az ország egész területén. Az erős északnyugati szél éjszakára gyengül; mérsékelt, változó irányú szél várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-31 fok között várható, míg késő este 21-26 fok közötti hőmérséklettel kell számolni.

Továbbra is igen meleg az idő a Földközi-tenger keleti medencéjében és a Balkán-félsziget egy részén, a hőmérséklet csúcsértéke többfelé meghaladja a 40 fokot, helyenként 45 fokot is mértek. A kontinens északnyugati, északi vidékén jóval hűvösebb az idő. A Skandináv-félsziget és a Brit-szigetek egy részén napközben is 20 fok alatt marad a hőmérséklet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik