Belföld

Nem védi a kormány a magánbiztosítókat

Senkinek nincs szándékában magánbefektetőnek garanciát adni arra, hogy mennyi lesz a profitja - mondta a miniszterelnök a kormányszóvivői tájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc arra reagált, hogy napilap-információk szerint hosszú távra szóló magánszerződésekkel, és pénz-visszafizetési garanciával oldhatja a kormány azoknak az üzleti biztosítóknak az aggályait, amelyek hajlandók beszállni a társadalombiztosítás átalakításába.

„Ha valaki ilyet tervezne, én magam tiltakoznék ellene. Ilyen javaslata a kormánynak biztosan nem lesz” – fogalmazott a miniszterelnök. Mint mondta, a magánbefektetőkkel kötendő szerződésben garanciát csak a szokásos feltételek között tud elképzelni, kölcsönösen. Így ha bármelyik fél megsérti a szerződésben vállalt kötelezettségeket, akkor a szokásos szabályok szerint a másik kártalanításra tarthat igényt.

„Viszont olyan gyanúm van, hogy valaki azt az érzést szeretné kelteni, hogy valakik egyoldalúan kedvezni szeretnének magánbefektetőknek. Isten ments. Dehogyis” – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik