Belföld

Kármán-ügy: a rendőrség visszautasítja érintettségét

A rendőrség visszautasítja azt a feltételezést, hogy a Kármán Irén sérelmére elkövetett bűncselekmény előkészítésében vagy végrehajtásában a rendőrség aktív vagy leszerelt tagja részt vett volna – áll a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) közleményében.

Az NNI keddi közleménye szerint a Kármán Irén sérelmére elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban a rendőrség egy volt munkatársának az egyik kereskedelmi televízió reggeli adásában tett nyilatkozata azt sugallta, hogy a bűncselekmény elkövetése rendőri végrehajtásra utalt. “A rendőrség ezt a feltételezést visszautasítja. Sem a sértett vallomása, sem a nyomozás során eddig beszerzett egyéb adatok nem utalnak arra, hogy a bűncselekmény előkészítésében vagy végrehajtásában a rendőrség aktív vagy leszerelt tagja részt vett volna” – szögezik le a rendőrség internetes honlapján közzétett közleményben.

A közlemény arra is kitér, hogy ugyanezen nyilatkozat szerint a sértett fiának kihallgatását az eljáró nyomozók meg nem engedett módon végezték. Bár ezzel kapcsolatban az érintett személy vagy törvényes képviselője nem tett feljelentést, figyelemmel azonban a hivatalból üldözendő bűncselekmény gyanújára, a történtek kivizsgálása érdekében értesítettük a Fővárosi Nyomozó Ügyészséget – írják.

Kedden reggel a TV2 Mokka című műsorának vendége volt Labancz Ferenc, az 1991-ben megalapított, s mindössze nyolc hónapon át működött Cattani nyomozócsoport tagja. Az egykori rendőrségi munkatárs véleménye szerint az újságíró megveretésének módszere rendőrökre vall. Mint mondta, “nagyon rendőrös a történet”, csak úgy lehetett elkövetni a bűncselekményt, ha előzőleg figyelték Kármán Irént.

Labancz Ferenc, aki három hete dolgozik együtt a megvert újságíróval a Cattani-kommandó eddig a nyilvánosság előtt elhallgatott történetének megfilmesítésén, azt is elmondta: a kihallgatás során azt kérdezték Kármán Irén 16 éves fiától, hogy miért verte össze az anyját baseballütővel. A fiú felháborodására Labancz Ferenc szavai szerint az volt a kihallgatók válasza, hogy “téged is szájba lehet verni”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik