Belföld

Orbánt négyen helyettesíthetik

Akadályoztatása esetén Varga, Kósa, Pokorni és Pelczné Gáll Ildikó helyettesíti Orbán Viktort - ismertette Pokorni Zoltán a Fidesz pénteki elnökségi ülésének döntéseit.

Orbán Viktort akadályoztatása esetén általános alelnökként Varga Mihály helyettesíti. Kósa Lajos az önkormányzati ügyekkel, Varga Mihály a gazdasági-pénzügyi, Pokorni Zoltán az oktatási, kulturális kérdésekkel foglakozik majd. Pelczné Gáll Ildikóhoz, akit hétvégén feltehetően a nőtagozat vezetőjévé is választanak, az uniós támogatási rendszer és a területfejlesztési kérdések tartoznak majd.

Az elnökség a népszavazás kapcsán áttekintette az elmúlt hetek fejleményeit is. Az újabb kéthetes halasztás oka az lehet, hogy a kormány által irányított OVB-s többség mindenáron igyekszik megakadályozni, hogy még idén meg lehessen tartani a népszavazást – mondta. Elég sok tény támasztja alá, hogy a kormány, a kormányfő és az OVB összejátszik, hogy megakadályozzák a népszavazást – fogalmazott.

Pokorni hangsúlyozta, hogy a Fidesz egyetért a köztársasági elnök álláspontjával, miszerint ennek a költségvetési módosításnak nem lehet semmilyen köze, hatása a népszavazási kérdésekre. A párt most megvárja június 25-ét, az OVB következő ülését, és bíznak benne, hogy a köztársasági elnök szavának súlya, a józan ész, a magyar törvények elegendőek lesznek ahhoz, hogy az OVB a feladatát végezze, s ne Gyurcsány Ferenc politikai megrendelését hajtsa végre – fogalmazott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik