Belföld

Szombattól ismét metró helyett buszok járnak

Szombat reggeltől augusztus 19-én üzemzárásig metrópótló buszok közlekednek a 2-es metró egy szakaszán, mert felújítják az Örs vezér tere, a Pillangó utca és a Stadionok állomást és az érintett pályaszakaszt.

Szombat hajnaltól július 6-án estig, a felújítás első ütemében a 2-es metró a Déli pályaudvar és a Keleti pályaudvar között jár. Az Örs vezér tere és a Blaha Lujza tér között pedig a metró helyett autóbuszok közlekednek. Július 7-én reggeltől augusztus 19-én estig a 2-es metró csak a Déli pályaudvar és a Deák tér között közlekedik. Az Örs vezér tér és a Deák tér között pedig metrópótló buszok járnak.

A többszörös átszállások csökkentésére, a metrópótlás segítésére, a 61E helyett 161E jelzéssel autóbusz jár majd július 6-ig a rákoskeresztúri városközpont és a Keleti pályaudvar, augusztus 19-ig pedig Rákoskeresztúr és a Blaha Lujza tér között. A 80-as és a 81-es trolibusz összevonva, 80-81 jelzéssel, az Örs vezér tere és a Baross tér között jár majd. A felújítás alatt sűrűbben közlekedik a 1-es, az 1A, a 4-es, a 6-os villamos, a Keresztúr busz, a 9-es, 85-ös, gyors 85-ös, 98-as és a gyors 98-as jelzésű autóbusz.

A BKV tájékoztatása szerint a metrópótló buszok hétköznap csúcsidőben percenként követik egymást. Még az esti időszakban is kétperces indulással járnak majd. Hétvégenként ugyancsak csaknem kétpercenként követik egymást. A metrópótló buszok megállóhelyeit a metróállomások közelében alakítják ki. A pótló buszok gyorsabb közlekedése érdekében például a Kerepesi úton meghosszabbítják a buszsávot, s több helyen módosítják a jelzőlámpák programját, így biztosítva elsőbbséget az autóbuszoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik