Belföld

MSZP-s nem a több-biztosítós modellre

Nem fogadják el a szocialisták az SZDSZ több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését célzó javaslatait – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint más mellett ez az "eredménye" a keddi éjszakába nyúló koalíciós egyeztetésnek.

A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy a két kormánypárt vezetőinek megbeszélésén az MSZP vezetői egyértelművé tették, nem támogatják, hogy megjelenhessenek a magánbiztosítók. A szocialisták olyan rendszert szeretnének, amely később sem “megy át” a versengő, üzleti biztosítók modelljébe, a kiegészítő területeken (az ápolás, a baleset, illetve a táppénzbiztosításról van szó) azonban bővülhetnének a magáncégek lehetőségei.

A lap értesülései szerint a koalíciós egyeztetésen több kritikai is érte Horvát Ágnest a közelmúltban tett, nagy felháborodást kiváltó nyilatkozatai miatt. Gál J. Zoltán államtitkár cáfolta, hogy ősszel személyi változásokra kerülhet sor a kabinetben, miközben sajtóértesülések szerint Szilvásy György kancelláriaminiszter és az egészségügyi tárca vezetője is távozhat a kormányból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik