Belföld

Nyilvános a műegyetemi tűz jelentése

Nyilvános, és a langlovagok.hu internetes oldalon szerdától olvasható az a jelentés, amely a tavaly augusztusi, három tűzoltó életét követelő műegyetemi tűzesetet és oltásának körülményeit vizsgálja.

A Műegyetem K épületének pincéjében lévő lőtéren 2006. augusztus 8-án este azt követően keletkezett tűz, hogy a pincében három fiatalember felügyelet mellett lőgyakorlatot tartott. A tűz kilenc órán át tartó oltása közben három tűzoltó vesztette életét, hét tűzoltót füstmérgezéssel szállítottak kórházba.

Az eset körülményeinek kivizsgálását az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság végezte. „Az egy hónapon át tartó vizsgálat lezárulta után a katasztrófavédelmi főigazgató a főpolgármesternél fegyelmi eljárást kezdeményezett a fővárosi tűzoltóparancsnok ellen, a Fővárosi Közgyűlés Városrendészeti Bizottsága azonban nem látta indokoltnak ezt” – olvasható a langlovagok.hu tűzoltóportálon.

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter az esettel kapcsolatban korábban úgy nyilatkozott, támogatja, hogy az Országgyűlés szakbizottsága foglalkozzon az üggyel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik