Belföld

Növekvő Fidesz támogatottságot mért a Tárki

A Tárki legfrissebb adatai szerint a kormánypárt támogatottsága a teljes népesség körében nem változott, a Fideszé viszont nőtt.

A közvélemény-kutatás megállapítja: a két nagy párton kívül csak az MDF éri el a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt – írja a cég közleményében.

Az elmúlt hónaphoz képest a kormánypárt támogatottsága a teljes népesség körében nem változott, az ellenzéki párté viszont négy százalékpontnyit nőtt – állapította meg a Tárki, amely ezer felnőttet kérdezett meg március 8. és 21. között.

A felmérés szerint a biztos szavazók körében is növelte előnyét a nagyobbik ellenzéki párt: a Fidesz szavazótábora öt százalékpontot nőtt a múlt hónaphoz képest, míg az MSZP tábora három százalékpontot csökkent.

A bizonytalanok – azaz, akik korábban nem mondták meg, vagy nem tudták megmondani pártpreferenciájukat – aránya csökkent az elmúlt hónap eredményeihez képest – olvasható a közleményben.

A Tárki felmérése szerint a kisebb pártok támogatottságában nem történt lényegi változás az elmúlt egy hónapban, az MDF támogatottsága mind a pártválasztók, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében elérné a parlamentbe jutáshoz szükséges öt százalékos küszöböt, ha “most vasárnap” lennének a parlamenti választások. Az SZDSZ támogatottsága a parlamenti küszöb körül mozog az elmúlt három hónapban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik