Belföld

Fidesz: veszélyben a kispesti agyvérzéses betegek

A Fidesz szerint az emberek életébe kerül az, ha a Kispesttől távolabb lévő Kistarcsára szállítják az agyvérzéses betegeket. Ezért felszólítják Molnár Lajost, hogy a XIX. kerületi agyvérzéses betegeket a Szent István kórházban lássák el.

A Fidesz-KDNP kispesti választókerületi elnöke szerint emberek életébe is kerülhet az a miniszteri döntés, miszerint Kistarcsára kell szállítani a kispesti agyvérzéses betegeket. Mint mondta, Kispestről a kistarcsai Flór Ferenc kórházba autóval 45 percnél hamarabb nem nagyon lehet eljutni, főként, ha hozzávesszük, hogy a mentő nem mindig tud pár percen belül a betegnél lenni.

A kispesti stroke-os betegeket eddig egyébként a IX. kerületi Szent István kórházban látták el, ami 5-10 percnyi autóútra van Kispesttől, de metróval is csak négy megálló.

Tarnai Richárd hangsúlyozta: embertelen dolog háromnegyed órát utaztatni gyakorlatilag életveszélyben lévő betegeket, ezért arra szólítják fel Molnár Lajost és az egészségügyi kormányzatot, hogy vonja vissza ezt az „ésszerűtlen, minden józan ítélőképességet nélkülöző döntést”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik