Belföld

Pénszállítót akartak kirabolni az M1-esen

Csütörtök hajnalban fegyverrel próbáltak kirabolni egy pénzszállítót, a feltételezett elkövetőket a rendőrség elfogta. Az M1-es autópályát helyszínelés miatt Győr felé a 28-as és az 56-os kilométer között lezárták.

“Hajnali háromnegyed háromkor több lövéssel próbáltak megállítani egy pénzszállítót az M1-es autópályán, Herceghalomnál. A rablási kísérletben személyi sérülés nem történt.

A feltételezhető elkövetőket a rendőrség az 55 kilométernél, Tatabánya térségében elfogta” – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea, Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.



Pénszállítót akartak kirabolni az M1-esen 1

Rendõrök helyszínelnek az M1-es autópályán (fotó. MTI)


A pénzszállítót egy tetőablakos sötétkék Opel előzte meg, a tetőablakból felemelkedve egy símaszkos elkövető, feltehetőleg gépfegyverből, egy sorozatot adott le a páncélautóra, melyet több helyen eltalált. A pénzszállító védői viszonozták a tüzet, de személyi sérülés nem történt – mondta el a részletekről Beluzsárné Belicza Andrea.


A rablók és a pénzszállító kísérői közötti tűzpárbajban egy arra haladó kisteherautót is találat ért, vezetőjét a rendőrség kikérdezi – mondta el a szóvivő, hozzátéve, hogy a fegyveres rablási kísérletet két 27 éves férfi követte el, kihallgatásuk folyik.


A sajtóreferens hozzátette, a rablók autójában a rendőrség nem talált lőfegyvert, ezért 120 egyenruhás kutatja át az autópályát a fegyverek és a lőszerhüvelyek fellelésé érdekében Győr irányába, a 28-as és az 56-os kilométer között, amely útszakasz várhatóan 14 óráig lesz lezárva; a forgalmat az 1-es útra terelik.


Torlódik és lassan halad a forgalom az 1-es főút Fejér megyei szakaszán, ahova az M1-es autópályáról átterelték a forgalmat a hajnalban történt pénzszállító autó elleni támadás helyszíni szemléje miatt – közölte az MTI-vel a rendőrség.


A főút Budapest felé vezető szakaszán halad a forgalom, a helyszíni szemle miatti lezárás azt az oldalt nem érinti, de a lezárás által érintett szakaszon a főútról nem lehet felhajtani a pályára – mondta el a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.


R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint Szárligetnél az ottani útépítés miatt lassan, szakaszosan tudnak csak haladni a gépkocsik. A helyszíni szemle és a terelés idején ezért ezen a szakaszon jelentős torlódásra, lassú haladásra lehet számítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik