Belföld

Metró 4: újabb két ponton fogtak hozzá

A 4-es metró munkaterületeinek kialakításával újabb két állomás építése kezdődött meg csütörtökön; a Rákóczi téren és a Népszínház utcánál – közölte a BKV Zrt. DBR 4-es metró projekt igazgatóságának sajtófőnöke.

Horváth Éva elmondta: a Rákóczi téri állomás építése során először a közműkiváltásra kerül sor, ezért kisebb útlezárásokra, forgalomelterelésekre kell számítani, majd az előkészítő munkálatokat követően májusban megindul az állomás szerkezetének építése, ekkor zárják le a teret.

Hozzátette: a téren lévő 56 fából 22-t, többségében beteg fát vágnak ki, de a beruházók 213 fát ültetnek a helyükbe.

A sajtófőnök közlése szerint szintén csütörtökön kezdődött a Népszínház utcai állomásépítés előkészítése, a Köztársaság tér 5-13. számú ház előtt több ütemben cserélik ki a víz, gáz, csatorna csöveket és az elektromos vezetékeket. Az állomásépítés itt is májusban indul, és egy résfalat építenek a földbe, ami egyben az állomás külső fal is lesz. Az alagútfúró pajzs 2009 elején halad át az állomáson – fűzte hozzá.

Horváth Éva az MTI-nek azt is elmondta, hogy a Kálvin téren a tervezett ütemben halad a 4-es metró építése, ezért hamarosan teljesen lezárják a teret.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik