Belföld

Gyurcsány: több vita után elfogadottabb lenne a vizitdíj

Az egészségügy átalakításáról meghozott döntések lehet, hogy elfogadottabbak és pontosabbak lennének, ha azokról korábban többet vitáztak volna - erről Gyurcsány Ferenc beszélt a Tv2 csatornának adott interjúban.

“Lehet, hogy ha három hónappal többet vitatkozunk nyitottabban (…) , akkor később a döntések, (… ) elfogadottabbak, meg talán pontosabbak lettek volna, de a lényegen nem változtatnék” – mondta Gyurcsány Ferenc.

Az interjút ismertető műsorvezető szerint Gyurcsány Ferenc azt mondta, hibázott, amikor nem gondolta, hogy az egészségügyről szóló, több mint tízéves vita után még tovább kell vitatkozni például a vizitdíj bevezetéséről.

A Tv2 Tények műsorában – amely a kedden éjjel sugárzandó interjúból közölt részleteket – elhangzott az is, hogy a kormányfő a Fideszt olyan radikális ellenzéknek nevezte, amely szavakban elhatárolódik ugyan az antiszemitizmustól, de a viselkedésében nem.

A kormányfő hangsúlyozta, a pártok közötti párbeszédre szüksége lenne, de – mint mondta – arra, hogy Orbán Viktor, a Fidesz elnöke felhívja, nincs esély.

Az Európába irányuló két – a nemzetközi, illetve az oroszországi – gázvezeték-hálózat közötti versenyről szólva a kormányfő úgy fogalmazott: “mindegyikünk a saját nemzeti érdekeit képviseli, bár ebben az esetben én úgy gondolom, hogy a magyar nemzeti érdek az közös európai érdek is”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik