Belföld

Bombariadó a Fővárosi Bíróságon

Bombariadó miatt kiürítették a Fővárosi Bíróság épületét kedden délelőtt – erősítette meg az MTI információját a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Bartha László elmondta: nem sokkal 8 óra után egy férfi a rendőrség segélyhívójára telefonálva közölte, hogy bomba van a Markó utcai épületben. Gálik Viktória, a Rendészeti Biztonsági Szolgálat szóvivője elmondta, hogy miután kiürítették az épületet, a szolgálat tűzszerészei megkezdték az átvizsgálást, amely órákig is eltarthat.

Albert Viktor, a bíróság sajtótitkárának közleményéből kiderül, hogy „a rendőrség tájékoztatása szerint egy szélsőséges csoport” olyan bejelentést tett, hogy a Fővárosi Bíróság épületében „rajtuk kívül álló személyek segítségével bombát helyezett el, amit a nap folyamán kívánnak robbantani”.

Ezért a Fővárosi Bíróság elnöke elrendelte az épület kiürítését, kedden már nem tartanak tárgyalásokat a bíróságon. További rendelkezéséig valamennyi bírósági épületbe belépő személynek az ellenőrző kapun át kell haladnia – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik