Belföld

Satu újra járőrözhet a Kossuth téren

Újra demonstrálhatnak a Kossuth téren Satuék: naponta hat órát járőrözhet két ember a Kossuth tér járdáin, bázisuk a Tulipán presszó lesz.

Lanczner „Satu” Ferdinánd, a tavaly októberi Parlament előtti tüntetések egyik szervezője februárban a Kossuth tér gyalogjárdái, parkjai, valamint a Nádor u. 34. szám alatt található Tulipán presszó közötti területen tartandó demonstráció kapcsán tett bejelentést, ám ezt a budapesti rendőrfőkapitány megtiltotta. A rendőrség március elsejei döntése ellen Satu a bírósághoz fordult, amely csütörtökön hatályon kívül helyezte a megtagadó határozatot.

A Fővárosi Bíróság azzal indokolta döntését, hogy amennyiben a bejelentésnek megfelelő keretek közt zajlik a demonstráció: azaz két személy „járőrözik” a megjelölt területen a KRESZ szabályait betartva, további tíz, sorszámmal ellátott személy pedig a Tulipán presszóban várakozik kizárólag alkoholmentes italokat fogyasztva, és a járőrözésben egymást váltva, úgy a demonstráció nem lehet alkalmas sem az Országgyűlés működésének, sem az érintett közterületeken folyó közlekedésnek a megzavarására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik