Belföld

Fidelitas: Kóka hagyja abba ámokfutását

A Fidelitas arra szólítja fel Kóka János gazdasági minisztert, hogy "hagyja abba az ámokfutását", ne hátráltassa, hanem segítse a fiatalokat a jövő építésében.

Erről Koszorús László országgyűlési képviselő beszélt a Gazdasági Minisztérium épülete előtt vasárnap. A Fidelitas alelnöke arra is felszólította Kóka Jánost, hogy ne tegyen rosszat a fiataloknak, ne vegye el az utazási kedvezményeket. Véleménye szerint az utazási kedvezmények elvételével újra átverték a fiatalokat, amibe nem fognak beletörődni, és elfogadni sem tudják.

Koszorús László hangsúlyozta: a különböző pénzbehajtások mindig a fiataloknál kezdődnek, ezért jogosan merül fel a kérdés, “miért van az, hogy az egyik pillanatban mi fiatalok vagyunk a jövő, a másik pillanatban pedig a kormányzat szerint terhére vagyunk az országnak”. Mint mondta, az utazási kedvezmények megszüntetése egy diáknak átlagosan félévente nagyjából 100 ezer forint pluszkiadást jelent majd. Ehhez még hozzájön a tandíj, az albérlet, a rezsi, a tankönyvek és a sort még lehetne hosszasan folytatni – tette hozzá.

A Fidelitas alelnöke felháborítónak tartja, hogy miközben a gazdasági tárca kilenc kedvezménykategóriát szüntetett meg, 300 millió forintot költ önmaga reklámozására. “Aki 200 millió forintért épít villát magának, az el sem tudja képzelni, hogy mit jelent egy-egy fiatalnak néhány ezer forintnyi többletkiadás” – mondta Koszorús László.

A Fidelitas helyszínen megjelent több tíz tagja ezután megfogalmazásuk szerint a megemlékezés virágait helyezte el a megnyirbált kedvezmények előtt. Több transzparenst is tartottak a sajtótájékoztató ideje alatt a kezükben, például a “Szülinapomra MÁV-bérletet kérek”, vagy “Köszi János, idén nem megyünk nyaralni” feliratút.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik