Belföld

Semjén: Orbán nem jelentkezett

Orbán Viktor nem jelentkezett a KDNP-be - erősítette meg Semjén Zsolt azokra a sajtóhírekre reagálva, amelyek szerint a Fidesz elnöke a KDNP-ben folytatná politikai pályafutását.

„Orbán Viktort kereszténydemokrata politikusnak tartom. (…) Ugyanakkor (…) Orbán Viktor nem jelentkezett a Kereszténydemokrata Néppártba tagfelvételi kérelemmel – fogalmazott kérdésre válaszolva a KDNP elnöke. Személyes véleménye szerint Orbán jelenleg a Fidesz elnökeként az egész jobboldal karizmatikus vezére. Ebben a pozíciójában pedig a KDNP maximálisan támogatja.

Arra az újságírói felvetésre válaszolva, miszerint Orbán Viktor csatlakozása a KDNP-hez jelentősen növelné a Kereszténydemokrata Néppárt támogatottságát, Semjén Zsolt hangsúlyozta, hogy a KDNP támogatottsága ma is jelentősen meghaladja a közvélemény-kutatók által regisztrált mértéket. Szerinte ugyanis azoknak a többsége, akik a Fideszre voksolnak, elsősorban a Fidesz-KDNP szövetséget támogatják.

Kétségtelen, hogy a KDNP súlyát nagyban növelné Orbán Viktor párttagsága, ám a Fidesz nehezen bírná ki, ha nem Orbán Viktor lenne a Fidesz elnöke – vélekedett Semjén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik