Belföld

Lejárt termékeket csomagoltak át egy raktárban

Nagy mennyiségű, lejárt szavatosságú terméket csomagoltak át egy törökbálinti óriásraktárban – közölte Virsinger György, a Pest Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrző Állomás vezetője.

A raktárban már korábban szabálytalanságokat találtak az ellenőrök, s ezek korrigálását dokumentálták, amikor az egyik állatorvos gyanús acetonszagot érzett a raktérben. A nyomok egy kis szobába vezettek, ahol a körömlakk lemosására alkalmas acetont tartalmazó apró üvegeket, számítógépet, nyomtatót találtak az állomás munkatársai. Kiderült, hogy ezekkel az eszközökkel lejárt szavatosságú termékeket csomagoltak, illetve dátumoztak át – e hamisítási tevékenység akár több hete is folyhatott már.

Az eddigi vizsgálatok szerint elsősorban különféle lekvárok, csokoládék, húsos tészták, sonkák átdátumozását végezték, a lejárt szavatosságú terméket ily módon megsemmisítés helyett további forgalmazásra készítették elő. Egy nálunk bejegyzett külföldi tulajdonú kereskedelmi cégről van szó, amely az ország minden részében forgalmazza a raktárkészletet.

Az is feltételezhető, hogy akár több 10 millió forint értékű lejárt szavatosságú áru adatait hamisították meg, gazdasági bűncselekményt elkövetve ezáltal – hívta fel rá a figyelmet Virsinger György.

A vizsgálat 8 állatorvos bevonásával tovább tart.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik