Belföld

Tavasszal lehet kormányátalakítás

A koalíciós pártok tavaszi kongresszusáig nem változik a kormánynévsor – tudta meg a Népszabadság. Újabb államtitkárokkal erősödik viszont több minisztérium, mert a meglévők nem bírják a terhelést. A Magyar Nemzet szerint Fodor lehet az SZDSZ elnöke.

Az őszödi informális kormányülésen eldőlt: legkorábban tavasszal, a koalíciós pártok kongresszusa után alakulhat át a kabinet. A szocialisták február végén választanak új pártelnököt a távozó Hiller István helyett, és a Népszabadság úgy tudja, csak olyan személy vehetné fel a küzdelmet Gyurcsány Ferenccel, aki kilép a kormányból.

A Magyar Nemzet szerint az SZDSZ tavaszi tisztújításán Fodor Gábort választhatják elnökké, miután Kóka János gazdasági miniszter felmérte: nem túl erős a támogatottsága a pártelnöki posztért folyó küzdelemben.

A Népszabadság azt is megtudta, hogy a közigazgatási államtitkári posztot régi formájában nem állítják vissza, de többek között a kulturális, a munkaügyi, az önkormányzati és a gazdasági tárcához tavasszal új államtitkárokat neveznek ki, mert a meglévők nem bírják a terhelést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik