Belföld

Boross: keménykezű belügyminiszterre van szükség

Az Antall-kormány belügyminisztere tűrhetetlennek nevezte a pénteki Nap-keltében, hogy a jelenlegi légkörben még a rendőrségi őrszobákon is politikai viták zajlanak.

„Amíg nincs egy olyan belügyminiszter, (…) a magyar hagyományoknak megfelelő, aki itt most rendet tart, (…) itt most jó pár tábornokot be kell hívni, sorba kell állítani őket, és nagyon kemény hangú eligazítást kell tartani, mert abszurd ami kialakult” – fogalmazott Boross Péter.


„Az ország rendje, biztonsága azt kívánja, hogy működjön a rendőrség, akármi is történt korábban, „akármennyi tétova gatyázás volt a Parlament előtti históriák megszüntetésével vagy felszámolásával” – hívta fel a figyelmet.

„Most tehát egy kemény kéz kellene, (…) itt parancsot kellene adni”, miféle kép az egy rendfenntartó közegről, ahol egymás ellen harcolhatnak, egymással ütközhetnek? – vetette fel. A belügyminiszteri posztról szólva arról beszélt, hogy a „klasszikus magyar időkben” a miniszterelnök helyettese is volt egyben, és a kormányban az „átlagnál nagyobb” súlya volt.

Arra a kérdésre, kinek kellene rendet tennie, ha szerinte ma nincs a célra megfelelő miniszter, Boross Péter azt mondta: „kell csinálni egyet”. Ennek az embernek olyan eréllyel kellene fellépnie, „amilyen erélyt a mai idők követelnek” – fogalmazott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik