Belföld

Az MSZP nem gondolkozik miniszterelnök-váltáson

Az MSZP akkor sem gondolkodna a miniszterelnök leváltásán, ha azt nem a gyújtogatók és a fosztogatók követelnék – mondta Lendvai Ildikó az MTV Nap-kelte című műsorában.

Az utóbbi napokban komoly hitelminősítő, gazdasági elemző intézetek leminősítették Magyarországot – közölte a szocialista frakcióvezető. Mint mondta, a leminősítést azzal indokolták, hogy Magyarországon miniszterelnök-váltást követelnek, és ha ennek hatására más kormány jön, más programmal, vagy meggyengül a kormány elhatározottsága, az nagyon rosszat jelent az országnak.

Lendvai Ildikó hozzátette: ha bármikor is, bárkinek is eszébe juthatott a miniszterelnök leváltása, akkor most „észhez kell térnie”.

Arra a kérdésre, maradt-e elegendő politikai tőkéje Gyurcsány Ferencnek ahhoz, hogy a megszorításokat véghezvigye, a kormánypárti politikus azt mondta: még erősebb a kényszer, hogy nem léphetnek más útra. Hozzáfűzte: egyetlen olyan követelést sem hallott, amely szociális sérelmekre hivatkozna, vagy a Gyurcsány-csomag elviselhetetlen voltára.

Lendvai Ildikó úgy látja, a jelenlegi helyzetben nem segítene, ha az Országgyűlés összeülne, de az országgyűlési képviselőknek van feladatuk. Mint mondta, mindenki olvassa el a képviselői esküjét, amiben a törvények betartására tett ígéretet, ami azt jelenti, hogy parlamenti képviselő nem intézhet olyan felszólítást az országhoz, hogy az emberek tagadják meg az adófizetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik