Belföld

Kóka: a legőszintébb beszéd volt

Az elmúlt 16 év legőszintébb, politikustársaknak szóló nyilatkozata volt a miniszterelnök múlt vasárnap kiszivárgott beszéde - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter vasárnap este az ATV Pont 7 című műsorában.

Kóka közölte: minden egyes mondatát vállalja korábbi nyilatkozatainak, miszerint a reálgazdaság, a gazdaság szereplői kiválóan teljesítenek, az állam, a költségvetés viszont nagyon nagy deficitet halmoz fel, ráadásul rosszul is működik. A reformok és a stabilitás iránti igény erről szól.

A miniszter az igazi veszélynek azt tartaná, ha nem sikerülne végigvinni a stabilizációs és reformprogramot. Kóka János szavai szerint Orbán Viktornak egyetlen, a gazdasággal kapcsolatos mondata többet árt a magyar befektetői klímának, mint száz, Budapesten eldobott utcakő. Abban bízik, hogy 1-2 hét múlva ez a hisztéria lecsillapodik, és „Orbán Viktor rájön, hogy nem lehet ilyen módon visszaszerezni a hatalmat és akkor talán tudunk azokkal a kérdésekkel foglalkozni, amiről a politikának igazán szólnia kellene”.

A miniszter úgy fogalmazott: „nem látom azt, hogy a liberális párt programja ebben a tekintetben megtévesztette volna az embereket”. Megjegyezte: azzal kellene foglalkozni, amivel tényleg probléma van, így az állami szféra működésével, az egészségügy és az oktatás helyzetével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik