Belföld

Szabadi az utolsó szó jogán ártatlannak vallotta magát

Torgyán József egykori politikai államtitkárára csütörtökön, a Fővárosi Bíróságon zajló, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt indult büntetőperben ártatlannak vallotta magát - közölte a vádlott védője.

Bárándy György elmondta: Szabadi kijelentette, hogy az egész eljárás során még a gyanúja sem merült fel annak, hogy neki a vád tárgyává tett cselekményekkel kapcsolatban egy fillér haszna is lett volna. A vádlott részletezte azt is, hogy milyen beosztásban volt a vádbeli időpontban és munkatársaival milyen viszonyban volt, cáfolva ezzel az ügyészség azon állítását, hogy ő terrorizálta volna beosztottjait.

Bárándy György közölte azt is, hogy az első fokú ítéletet a bíróság várhatóan október közepén hirdeti ki.

A Szabadi-ügy 2003 decemberében indult. A korábban négy vádiratból álló büntetőperben augusztus közepén az ügyben eljáró bíró végzéssel leválasztott két vádiratot. A fennmaradó két vádiratban az ügyészség számítása alapján a hűtlen kezelés mértéke összesen 1 milliárd 893 millió forint. Az ügyész korábban letöltendő börtönbüntetést kért Szabadi Bélára, a vádlott védője pedig felmentést indítványozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik