Belföld

Rendőr és katona a vandálok között

Előzetes letartóztatásba helyezte a bírság azt a férfit, aki kedden hajnalban az MTV székházánál a rendőrökre támadt. A Pest megyei rendőrök pedig a rendbontók között ismerték fel egyik kollégájukat.

A hétfő éjjeli, kedd hajnali tüntetésekkel kapcsolatban nyomozás indult egy budapesti férfi ellen, aki a megalapozott gyanú szerint az MTV székháza előtt az oszlatást végző rendőrök felszólítására sem hagyta el a területet. A pajzsot tartó rendőrök több tagjába belerúgott, és egy üveggel a kezében ütötte őket. A férfit elő akarták állítani, ám ő közben az úgynevezett kiemelő csoport tagjainak sisakrostélyait ütötte, és az egyik rendőr lábába bele is rúgott.

Az MTV székháza elől előállított férfit gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették, most pedig előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság. A Fővárosi Bíróság azzal indokolta a döntését, hogy a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés valamint a bűnismétlés veszélye. A férfi csoportosan és felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt akár öt évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

A tüntetők közé állt rendőrt kedden hajnalban ismerték fel saját kollégái, akik a Magyar Televízió székházát védték a vandál támadás ellen. A rendőrök jelentették ezt a szolgálati elöljárójuknak, aki a beazonosítást követően intézkedett a rendőr főhadnagy – a dunakeszi rendőrkapitányság ügyeletes tisztjének – elfogásáról. A főhadnagyot másnap a kapitányság épületében elfogták, majd átadták a Budapesti Katonai Ügyészségnek. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője azonnal intézkedett a rendőr szolgálati viszonyának megszüntetéséről. Az elmúlt éjszakák során történt zavargásokban egy szerződéses katona is a garázdák közé állt. Őt a rendőrök az utcáról állították elő, a honvédség azonnal szerződést bontott vele.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik