Belföld

Letépték az MSZP fúri jelöltjének plakátjait

Rendőrségi feljelentést tett az MSZP fóti polgármesterjelöltje, miután szerda este tetten ért egy fiatalembert, aki szocialista választási plakátokat tépett le egy oszlopról. A férfi igazoltatásakor kiderült, hogy tettének.elkövetésekor egy engedéllyel tartott riasztópisztolyt is magánál tartott

Fábry Béla polgármesterjelölt elmondta, hogy egy társával együtt plakátragasztó körútra indult este, amikor arra lett figyelmes: valaki egy utcában az oszlopra kihelyezett szocialista plakátokat tépkedi. Kérdőre vonták a kopasz, feketeruhás fiatalt, mire ő sietve elhagyta a helyszínt – tette hozzá.

Követték a férfit, s közben kihívták a helyi rendőrséget. Az igazoltatás során a férfinál egy riasztópisztolyt is találtak, amiről később kiderült, hogy engedéllyel tartják – számolt be a történtekről Fábry Béla. A szocialista politikus emlékeztetett arra, hogy még hétfőn ismeretlenek piros festékkel öntötték le a polgármesterjelöltet ábrázoló plakátot, kedden este pedig fideszes fiatalok 6-8 fős csoportja tüntetett a helyi MSZP-s iroda előtt.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-nek elmondta, hogy plakátokat tépkedő fiatal ügyében tulajdon elleni szabálysértés miatt indult eljárás, a fegyverrel kapcsolatos esetleges szabálysértés ügyében pedig még tart a vizsgálat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik