Belföld

Gyurcsány: az ellenzék végighazudta az elmúlt 10 évet

A miniszterelnök szerint a zavargások "a jövő vasárnapi választásokra vannak kifuttatva" - ezt az index.hu-n csütörtök este közzétett interjúban mondta Gyurcsány Ferenc.

Azért nem kér bocsánatot mert a “felelősség vállalását nem a bocsánatkéréssel kell elintézni: a változtatás, megváltozott cselekvés, sokkal erősebb”. Azt pedig megtette – fűzte hozzá.

Gyurcsány Ferenc nem ért egyet azzal, hogy miközben a májusi beszéd “szembefordul egy jelentős gyakorlattal, csak azért, mert én ennek a készségét megmutatom, a végén az történjen, hogy itt a szocialisták és a Gyurcsány az, aki erkölcsi nulla, mert ezt meg merte tenni. A magyar ellenzék pedig tiszta” – fogalmazott, felsorolva, mi mindent ígért a Fidesz a legutóbbi választások előtt.

Az ellenzék szerinte “végighazudta az elmúlt tíz évet”. A miniszterelnök megemlítette – többek között – azt is, hogy 1998-ban Orbán Viktor “az utolsó percekig tagadta a kisgazdákkal való szövetségre lépést”.

“A hazugságot nem az minősíti, hogy a végén ki győzött. (…) A hazugságot az igazsághoz képest kell megmérni” – mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint, ha egyenlő mércével mérünk, “nem az a probléma, hogy mi győztünk, hanem hogy mi sem mondtunk igazat. Beszéljünk arról, hogy van valaki, aki ezzel elkezdett és megpróbált szembenézni”. Gyurcsány szerint nem a népszerűségi indexek alakulása a fontos, hanem az, hogy miként lesz “nyugalom és rend az országban”.

Az utcai zavargásokkal kapcsolatban a miniszterelnök azt mondta: “Egyértelműnek látszik, hogy a választásokig érdeke valakiknek fenntartani ezt az állapotot”.

Gyurcsány szerint mióta, július közepén “először elmondta Orbán úr, hogy neki kell menni a kormánynak, és folyamatosan emelte a tétet, és lettek konkrétabbak a felhívásai, nem volt kétséges, ennek október 23-ig lesz valamiféle tendenciája”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik