Belföld

Rendőrségi eszközök tűntek el

Egy-két tucatnyi rendőrségi eszköz - pajzs, gumibot és könnygázspray - tűnt el hétfő éjjel, illetve kedd hajnalban a tüntetések során - közölte az ORFK szóvivője.

Garamvölgyi László az MTI-nek elmondta, hogy a károk felmérése még tart. Azt a sajtóértesülést azonban határozottan cáfolta, hogy az intézkedő rendőröktől a tüntetők fegyvert, illetve fegyvereket vettek volna el.

Az MTV székházába kedden hajnalban betörő tüntetők szabad rablásba kezdtek, az MTI tudósítója a helyszínről akkor azt jelentette, hogy az aulánál lévő összetört kirakatú büfé készletét szinte teljesen kifosztották. Olyan tüntető is akadt, aki rendőrpajzsot vitt magával az épülettől alig pár méternyire a csoportosan várakozó rendőrök mellett.

Az üvegtörmelékek között botorkálók közül az MTI tudósítóját kedden hajnalban egy tinédzserkorú fiatal arral figyelmeztette, hogy vigyázzanak, mert „téglákat visz”. Többek kérésére aztán megmutatta a kabátjával betakart holmit, ami nem téglakupac, hanem egy személyi számítógép volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik