Belföld

A BA elégedett a Zóna taxival

A Budapest Airportnak összességében pozitívak a tapasztalatai a ferihegyi taxitender nyertese, a Zóna Service Konzorcium szolgáltatásáról - mondta el Szollár Domokos a BA szóvivője az MTI-nek.

A szóvivő közölte, hogy a BA naponta többször – próbavásárlásokkal is – ellenőrzi, hogy a szolgáltató eleget tesz-e a szerződésben foglaltaknak. Augusztus közepe óta a BA-hoz megközelítően egy tucat észrevétel érkezett a taxi szolgáltatásról, ezek közül négy volt panasz, amelyből kettő túlárazásra vonatkozott.

A panaszokat a BA azonnal továbbítja a Zónához, és havonta értékelik a helyzetet. Az értékelő bizottság első ülésére szeptember első hetében kerül sor.

Szollár Domokos beszámolt arról is: a Zónával szigorú szerződést kötött a BA, szerződésszegés esetén a Zónát súlyos, 100 ezer forinttól 1 millió forintig terjedő kötbérrel sújthatja a repülőtér üzemeltetője.

A Ferihegyen kialakult hosszú várakozási időről szólva Szollár Domokos elismerte, hogy csúcsidőben korábban 30-40 percig is várni kellett a taxikra. Hozzátette azonban, hogy a Zóna megemelte a rendelkezésre álló autók és sofőrök létszámát 180-ra, és ígéretet tett arra, hogy a létszám augusztust követően 220-ra emelkedik.

Szollár Domokos azt kérte az utasoktól, hogy minden észrevételükkel keressék meg a BA-t, és ha kifogásuk van a lehető legtöbb részletet jegyezzék fel, például az autó rendszámát és az utazás idejét.

Veres István a konzorcium képviselője az MTI-nek elmondta, hogy a társasághoz két azonosítható panasz érkezett. Mind a két esetet kivizsgálták és az egyik sofőrnek viselkedési probléma miatt azonnali hatállyal fel is mondtak. A másik esetben azonban bebizonyososodott, hogy a taxis az előírásoknak megfelelően járt el – tette hozzá Veres István.

A Zóna vezetője problémának nevezte, hogy gyakran olyan utasoktól érkeznek panaszok, akiket nem a Zóna szállít a repülőtérre, hanem más társaság, esetleg “vadász”. Ezért Veres István arra kérte az utasokat, hogy akinek problémája lenne jelezze a BA-nak, vagy a Zónának, ezekben az esetekben azonnali kivizsgálást ígért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik