Belföld

Újabb utakat zárnak le

A Fővárosi Önkormányzat a metrófelújítás befejeztével felújít egy pár olyan nagyforgalmú fővárosi utat, amelyen eddig a metrópótló buszok jártak.

Az I. kerületi Csalogány utcát a Bem rakpart és a Széna tér között, valamint a Krisztina körútat a Mikó utca és a Magyar Jakobinusok tere között újítják fel.

A 2-es metró felújítása befejeződött, vasárnap reggeltől újra teljes vonalon közlekednek a metrószerelvények. A Csalogány utca és a Krisztina körút felújításának kezdését augusztus 21-ére ütemezték, hiszen a metrópótló autóbuszok ezt a két útvonalat is használták – közölte lapunkkal a Városháza. A Csalogány utcának a Széna tér felőli végét már júniusban felújította a kivitelező Strabag, hétfőtől a fennmaradó szakaszon dolgoznak majd az útépítők. Mindkét helyszínen a régi burkolat marásával kezdik a felújítást, és ezzel egy időben megkezdik a megrongálódott szegélyek újjáépítését is. Az útalap hibáinak javítását követően két réteg aszfaltot fektetnek az útra és átépítik a buszmegállókat is.

A munkálatokat a forgalom fenntartása mellett végzik, a forgalmat szakaszos sávlezárások lassítják. A kivitelezés teljes időtartamára 30 km/h-s sebességkorlátozás lép életbe és megállni tilos a táblákkal jelölt szakaszokon.

Mindkét út felújítása várhatóan szeptember 20-án fejeződik be, de a Főpolgármesteri Hivatal igyekezett leszögezni: a dátum az időjárás függvényében változhat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik