Belföld

Eladó a körtéri gomba

Nem talált még gazdára a Móricz Zsigmond körtéri „gomba", pedig érdeklődőben nincs hiány – írja a Népszabadság. A tulajdonos BKV azonban jelenleg is tárgyal a hasznosításról.

Versengtek érte a hazai befektetők, mégsem kelt még el a Móricz Zsigmond körtéren a BKV tulajdonában lévő úgynevezett gomba. A kör alakú építményre a társaság tavaly pályázat útján keresett új gazdát, ám a tulajdonviszonyok rendezetlensége miatt, a nagy érdeklődés ellenére érvénytelen lett az eljárás – tudta meg a lap Molnár Györgytől, a társaság titkárságvezetőjétől.

Az 1940-ben épült létesítmény hasznosításáról azonban nem mondott le a társaság, azóta is keresik a majdani megfelelő funkcióját, és főként azt a befektetőt, aki a legjobb ajánlattal áll elő. Az sem elképzelhetetlen azonban, hogy hamarosan a végére ér az értékesítési történet, Molnár ugyanis elmondta, a BKV már jó ideje tárgyal az értékesítésről, s elképzelhető, hogy közel a megállapodás, ami remélhetőleg minden szempontból és mindkét félnek megfelelő lesz. A szakember azonban nem árult el részleteket, azért – mondta –, hogy semmi ne befolyásolja az üzlet kimenetelét.

A hatszáznegyven négyzetméter alapterületű telek, amelyen a több mint háromszázhetvenhét négyzetméternyi felépítmény áll, a fővárosi önkormányzat tulajdona. Az épületben üzemel azonban a BKV áramátalakítója s jegypénztára is, ezek vélhetően még néhány évig – a 4-es metró megépüléséig – itt maradnak. A létesítmény értékét vélhetően a környéken található ingatlanokéhoz viszonyítják, ezért az eladási ár négyzetméterenként 100–200 ezer forint között lehet. A rendezetlen tulajdonjog, az évekig benn maradó BKV-funkciók, a műemlékvédelemből adódó kötöttség és a felújítási kötelezettség levonhat az értékből, de ezt a vállalkozói szempontból kitűnő fekvés nagyrészt kompenzálja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik