Belföld

Még napokig nem jár villamos a Margit hídon

A villamosforgalom biztonságos újraindításhoz a Margit hídon szükséges az összes közműoszlop megerősítése, ezért a 4-es, 6-os villamosok várhatóan még több napig nem közlekednek a Jászai Mari tér és a Moszkva tér között – közölte a BKV Zrt.

A Margit hídon nem elég csak a sérült kandelábereket kicserélni, az összes közműoszlopot meg kell erősíteni – hivatkozik a társaság nagykörúti felsővezeték-hálózatot tervező FŐMTERV állásfoglalására. A körúti villamosok várhatóan még több napig csak a Jászai Mari térig közlekednek, a Nyugati tér és a Moszkva tér között pedig villamospótló autóbuszok viszik az utasokat.

A BKV Zrt. a biztonság érdekében a villamosforgalmat csak a beruházást végző cégek (tervező, független mérnök, kivitelező) felelős állásfoglalása alapján tudja újraindítani a Margit hídon. Amíg ezek a cégek nem nyilvánítják biztonságosnak a felsővezetéket tartó oszlopokat, a BKV Zrt. nincs abban a helyzetben, hogy villamosokat közlekedtessen a hídon – tudatta a cég. Szombaton hajnalban kidőlt az Elektromos Művek kezelésében lévő egyik oszlop egy rutinellenőrzés során a Margit hídon, amelyen a villamos vezetékek keresztsodronytartója is van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik