Belföld

Nomentana-ügy: Gyurcsány elállt a vádtól

A miniszterelnök a Nomentana-ügyet taglaló cikksorozat kapcsán rágalmazás miatt, magánvádlóként indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen, pénteken azonban elállt a vádtól – értesült a Magyar Nemzet.

Nem jelent meg pénteken Gyurcsány Ferenc a bíróság előtt, amely az általa indított bűnvádi eljárásban volt hivatott állást foglalni. A miniszterelnök azon cikksorozat kapcsán perelt, amely a Nomentana nevű cégéhez köthető, kétes jogi hátterű gazdagodását taglalta. A büntetőperben háromoldalas vádirat foglalta össze azokat a cikkbéli kijelentéseket, amelyek Gyurcsány szerint becsületsértők voltak. A miniszterelnök először ismeretlen tettes ellen indított eljárást, majd a rendőrségi nyomozás eredményeképpen az eljárás már Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet főszerkesztője ellen folyt.

A tárgyaláson a kormányfő ügyvédje, Zamecsnik Péter közölte: megbízója elejti a vádat, mert Gyurcsány szerint „a politikai vitákat nem a bíróság előtt kell megtárgyalni”. A bíró úgy döntött: megszünteti az eljárást, de nem azért, mert a miniszterelnök elállt a jogi elégtétel kikövetelésétől, hanem mert Gyurcsány Ferenc – mint magánvádló – nem jelent meg a bíróság előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik