Belföld

Megsebesítettek egy pénzszállítót Kispesten

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a pénzszállító, akit megtámadtak és megsebesítettek pénteken Budapesten, a XIX. kerületben - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Két pénzszállító ült abban az autóban, amelyik megállt az Ady Endre úton; egyikük bement a bevételért a közeli bevásárlóközpontba, eközben támadta meg a kocsiban maradt társát a szemtanúk elmondása szerint két férfi – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Unger Pál az MTI-nek. Hozzátette: a szemtanúk arról számoltak be, hogy az egyik támadónál pisztoly volt, a másiknál pedig kés.

Az elkövetők nagy valószínűséggel a pénz átadására szólították fel a pénzszállítót, aki ezt megtagadta; a sajtóreferens tájékoztatása szerint annyi bizonyos, hogy a pénzszállítót késsel többször megsebesítették.

A sebesültre társa talált rá. A rendőrség úgy tudja, hogy a pénzszállító súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Az Országos Mentőszolgálat megerősítette, hogy Kispestről egy férfit szállítottak a Merényi kórházba súlyos, életveszélyes sérülésekkel, a sérültet megszúrták.

Unger Pál közölte: a szemtanúk szerint a támadók gyalogosan, zsákmány nélkül menekültek el a helyszínről. A rendőrség megkezdte a tanúk felkutatását; forró nyomon, nagy erőkkel keresi az elkövetőket – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik