Belföld

Meghalt Toller László sofőrje

Meghalt Szőke János, Toller László országgyűlési képviselő sofőrje Pécsett - értesült az MTI pénteken.

“A június 19-én Toller Lászlóval együtt balesetet szenvedett Szőke Jánost a traumatológiai klinika intenzív osztályán ápolták, de életét a gondos orvosi kezelés sem tudta megmenteni. Pénteken reggel belehalt súlyos sérüléseibe” – mondta Pánics György. Szőke Jánost a polgármesteri hivatal saját halottjának tekinti.

A 71 éves sofőrt nyugdíjazása után alkalmazta az önkormányzat, mert Toller László maximálisan megbízott szaktudásában. Szőke Jánosnak ezen a poszton eltöltött négy évtizedes munkája során egyetlen balesete sem volt – mondta el korábban Pécs főjegyzője. A sofőr korábban úgy nyilatkozott, ez év őszére tervezi visszavonulását a hivatásos járművezetéstől.

Leszorították az útról a kocsit

A Toller Lászlót szállító autó június 19-én a 61-es úton Tamási és Dombóvár között szenvedett balesetet, a gépkocsit egy egyszerre két kisteherautót szabálytalanul előző személykocsi szorította le az útról. Szőke János megpróbált kitérni, eközben leszorult az útpadkára, amely megdobta a járművet. A polgármestert és gépkocsivezetőjét, akik súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedtek, mentőhelikopter szállította Pécsre. Toller Lászlót még aznap este az idegsebészeti klinikán, Szőke Jánost a baleseti és kézsebészeti klinikán megműtötték.

Toller tartós kórházi ápolásra szorul

“Pécs polgármesterének állapota változatlanul stabil. A kedden délután elvégzett ellenőrző képalkotó vizsgálatok alapján megállapítható, hogy további intenzív terápiára van szüksége. A vizsgálatok alapján tartós kórházi kezelés szükségessége prognosztizálható” – írta szerdai közleményében Dóczi Tamás professzor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik