Belföld

Tucatárut fogadott el Molnár Csaba

A tárgyszakértők szerint 1000-1500 forint az értéke annak a ceruzatartónak, amelyet egy szír pénzváltó ajándékozott Molnár Csabának. A volt rendőr alezredes vesztegetési és államtitok-sértési ügyében hétfőn folytatódott a megismételt eljárás a Nógrád Megyei Bíróságon.

A vád szerint Molnár Csaba 2003 nyarán, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokat fogadott el egy pénzváltótól, hogy cserébe közbenjárjon érdekében egy banknál. A megismételt bizonyítási eljárásban Molnár Csaba márciusban már kifejtette, hogy ennek a segítségnek elvi esélye sem volt, de erre nem is kérte őt a pénzváltó.

A tárgyszakértő a hétfői tárgyaláson tucatárunak minősítette a ceruzatartót, és 1000-1500 forintban határozta meg a géppel készült, intarziajellegű tárgy forgalmi értékét. Hozzátette: ő maga itthon egy török élelmiszerboltban vásárolt ilyet 1500 forintért, de a ceruzatartó damaszkuszi beszerzési ára 100-200 forint, így a hazai kiskereskedőktől függ, mennyi lesz az eladási ár.

A bizonyítási eljárás során végül négy ceruzatartó került a bíró asztalára, mert egy ügyvéd és a harmadrendű vádlott is vásárolt számlára egy-egy tartót 700, illetve 400 forintért. Meghallgatott a bíróság egy másik szakértőt is, aki korábban ötezer forintra tette az értéket. Ezt a véleményét a hétfői tárgyaláson is fenntartotta. A bíróság viszont elutasította az ügyész arra vonatkozó indítványát, hogy tegye tárgyalás anyagává a titkos lehallgatás anyagát, ezzel kirekesztette azt a bizonyítékok közül.

Molnár Csaba ügyében azért kell új eljárást lefolytatni, mert a Fővárosi Bíróság 2005 januárjában első fokon meghozott felmentő ítéletét a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte. Az elsőfokú eljárás lefolytatására a Nógrád Megyei Bíróságot jelölte ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik