Belföld

Az önkormányzatokban fiatalít a baloldal

Ujhelyi István szerint, több száz baloldali fiatal indul az őszi önkormányzati választásokon.

A baloldalnak több száz fiatal képviselőjelöltje lesz az őszi önkormányzati választásokon – mondta Ujhelyi István Agárdon, a Fiatal Baloldal országos táborában. Az MSZP alelnöke kijelentette: a fiatal szocialista politikusok körében “maximális a támogatottsága a Gyurcsány-kormány reformtörekvéseinek”, s kiállnak a program folytatása mellett akkor is, ha tudják, hogy az “átmeneti társadalmi feszültségekkel járhat”. A következő évek “Magyarország új reformkorában” nem csak az állam, hanem egy-egy település életét is évtizedekre meg fogják határozni. A megalakuló képviselőtestületekből ezért nem hiányozhat a korosztályuk érdekeit és véleményét képviselő ifjabb generáció – tette hozzá.

Szavai szerint, míg 12 éve “fehér hollónak” számított az a néhány fiatal képviselő, aki az MSZP színeiben tagja lett a képviselőtestületeknek, most már négy évente egyre több baloldali fiatal szerepel sikeresen az önkormányzati választásokon. “Arra biztatom a korosztályomat, hogy legyen bátor változtatni, legyen akarata egy új világot nem csak álmodni, hanem saját településén megvalósítani, s ne habozzon partnereket keresni ennek a célnak az érdekében szülei, nagyszülei korosztályában” – hangsúlyozta Ujhelyi István.

Az MSZP alelnöke hozzátette: “Látjuk a végcélt, ismerjük a menetrendet, és végezzük azt a munkát, amit ránk bízott a politikai párt és a kormányzat” – fogalmazott. Mint mondta, a szereposztás a régi: “a kormány, a kormányzópárt tagjai az új Magyarországért dolgoznak, az ellenzék pedig kampányol megállás nélkül, meglehetősen populista módon, Orbán Viktor pedig a reformkori új Magyarország napi döntéshozatalában láthatóan nem találja a helyét”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik