Belföld

Már járnak a dél-balatoni vonatok

A Budapest–Siófok–Nagykanizsa–Keszthely vasútvonalon már közlekednek a vonatok, de jelentős késések még vannak. A Dunántúlon viharos erejű szél okoz gondot a vasúti közlekedésben.

A Balaton déli partján már közlekednek a vonatok, de tetemes késések és járatkimaradások vannak. A vonatok Csajág érintésével, kerülő útvonalon, dízelmozdonyokkal továbbítják, majd Lepsénytől immár villanymozdonyok viszik a vonatokat.

A Dombóvár–Gyékényes vasútvonalon, Kaposvárnál továbbra is dolgoznak a vezeték helyreállításán. Székesfehérvár és Aba-Sárkeresztúr között is kidőlt fa akadályozza a vonatok haladását.

Ugyancsak kidőlt fa, leszakadt vezetékek miatt nem tudnak közlekedni a vonatok: Lajosmizse és Táborfalva, Kunszentmiklós-Tass és Szalkszentmárton, Simontornya és Szabadegyháza, Pusztaszabolcs és Dunaújváros között.

Amikor eltávolítják a kidőlt fákat, dízelmozdonyokkal segítik át a vonatszerelvényeket. Közben a felső vezetéket is helyre kell állítani. Mindezek a munkák már a mai napon eltartanak, a vasúti közlekedés, csak holnap reggelre normalizálódhat, amennyiben a vihar is elvonul.

13. 40 órakor Nagydorog és Vajta között kidőlt fának ütközött egy személyvonat, aminek következtében a motorszerelvény kisiklott és a pályatesten keresztbe fordult. Két utas könnyebben sérült meg, őket a helyszínen ellátták. Az utasokat ezen a szakaszon vonatpótló buszok szállítják. A motorszerelvényben is kár keletkezett, de ennek értéke, mint ahogy a viharkár értéke sem ismeretes.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik