Belföld

Az irracionális hangulat miatt nem beszélt Gyurcsány a csomagról?

A kormánypártok jól fognak szerepelni az októberi önkormányzati választásokon, mert az emberek megértik az intézkedések szükségességét. A parlamenti választásokkor azonban olyan irracionális volt a hangulat, hogy nem lehetett okosan beszélni az országról – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Magyar Rádiónak.

A hétfőn délután adott, de kedd reggel sugárzott interjúban a kormányfő kifejtette, hogy úgy véli, az ország sokkal bölcsebb annál, minthogy ne értené: ha az állam pénzügyei nincsenek egyensúlyban, akkor nem tud mást tenni a kormányfő meg a kormány, mint hogy intézkedik.

Gyurcsány Ferenc a gázáremelés kapcsán utalt a már négy évvel ezelőtti választási kampányban elhangzott ígéretekre is. Elmondta, úgy látja, a felemás helyzet létrejöttében szerepet játszott a gáz áráról kialakult „buta vita” is.” Ma már annyiba kerül nekünk ez a gázkompenzáció, mint hat hónapi családtámogatás, egyszerűen képtelenek vagyunk kifizetni, mert belehajszoltuk egymást egy olyan buta vitába 2002-ben, hogy lesz vagy nem lesz gázáremelés” – fogalmazott a kormányfő.

Mint mondta, a választási kampányban „kialakult egy irracionális hangulat, ahol nincs esélye annak, hogy okosan beszélgessünk az ország dolgáról, (így) szót sem ejthettünk volna semmiről, ami előttünk áll”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik