Belföld

Nincs komoly fennakadás a vonatközlekedésben

Almásfüzitő és Esztergom között szünetel a vasúti közlekedés, Almásfüzitő és Komárom között a személyvonatok helyett autóbuszok közlekednek hétfő délután négy órától.

A vasúttársaság némely szakaszon – a Duna, illetve a Bodrog magas vízállása miatt – sebességkorlátozást vezetett be: a vonatok hosszabb menetidővel közlekednek a Budapest–Győr, illetve a Szerencs–Sátoraljaújhely közötti vasútvonalon. A Budapest–Komárom–Győr vasútvonal menetrendjében korlátozásokat vezettek be hétfő délután négy órától, az Almásfüzitő-Esztergom vasútvonalon szünetel a vasúti közlekedés.
A MÁV az árvíz miatt fokozott felügyeletet rendelt el a veszélyeztetett vasúti szakaszokon. A biztonságos közlekedés érdekében Komárom és Almásfüzitő között óránként húsz kilométeres sebességre korlátozták a vonatok sebességét. Forgalomkorlátozásokat vezet be a vasúttársaság hétfő délután négy órától a Budapest–Komárom–Győr vasútvonalon. Ezek szerint a belföldi és nemzetközi IC, EC vonatok változatlan menetrend szerint, de késéssel közlekednek, az IC pótjegyeket ebben az esetben nem váltják vissza. Az erre közlekedő belföldi gyorsvonatok – a menetrendtől eltérően – megállnak Almásfüzitőn, Almásfüzitő felsőn és Szőnynél, emiatt menetidejük meghosszabbodik. Az EU-regiós vonatok Tatabánya helyett csak Komáromig közlekednek, és onnan indulnak vissza Bécs felé. A személyvonatok helyett Almásfüzitő és Komárom között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

A Felső-Tiszán március 30-án lépett be az árhullám, amely miatt a vasútvonalakon korlátozásra nem került sor, Záhony és Tokaj térségében a vasúti műtárgyak fokozott felügyelet alatt vannak. A Bodrogon és a Tiszán egyidejűleg levonuló árhullám a Tokaj–Rakamaz árterületet várhatóan tartósan elönti, ami miatt – a vízszint függvényében – ezen a vasúti szakaszon is sebességkorlátozás bevezetésére kerülhet sor. A Körösökön levonuló árhullám miatt a vasútvonalak mentén fokozott felügyeletet vezetett be a vasút, itt is felkészültek a műtárgyak esetleges leterhelésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik