Belföld

Az MDF a Fideszről: baloldalról fúj a szél

Katona Kálmán, az MDF Országos Választmányának elnöke vasárnap baloldali populista ígéreteknek nevezte a Fidesz programját.

Katona Kálmán reagálásában úgy fogalmazott: „ezen a hétvégén is azt derült ki, hogy – hasonlóan, mint az elmúlt hetekben – baloldalról fúj a szél. Olyan baloldali populista ígéreteket hallhattunk, amelyek nem szólítják meg a középosztályt. A MDF pedig a középosztály pártja. Ezt szerettük volna hallani”.

Az MDF-es politikus szerint első olvasatban úgy látszik, hogy a dokumentum nincs összhangban azzal a konvergenciaprogrammal, amit szeptemberben le kell tenni az EU asztalára. „Túl sok benne az ígéret” – fűzte hozzá Katona Kálmán.

Katona az április másodikára tervezett utcai demonstrációval kapcsolatban megjegyezte: „Nem örülünk annak, hogy a két nagy párt ugyanarra a napra, a választások első fordulójához ilyen közel, és fizikailag is ilyen közel szólította utcára híveit. (…) Reméljük az utcára szólításban jeleskedő pártok a hazaküldésben is jól fognak szerepelni. Kiszólítani az utcára sokkal könnyebb, mint békésen hazaküldeni az esetleg túl lelkes híveket” – fogalmazta meg aggályait a politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik