Belföld

Több szabályozási tervben is egyetértett a fővárosi közgyűlés

Egyetértett a IX. kerületi Millenniumi Városközpont térségét érintő szabályozási tervvel, a tabáni tenisztelep átvételéről és egy, a Bécsi út melletti zöld terület beépítéséről a Fővárosi Közgyűlés.

A hónapokkal korábban átdolgozásra visszaadott terv fontos eleme, hogy a területen befektetők több milliárd forint értékű közlekedésfejlesztési beruházást vállaltak, egyebek közt a 2-es villamos pályájának átépítése kapcsán. Több kerületet érintő szabályozási keretterv módosítása során a közgyűlés egyetértett azzal, hogy a III. kerületi Bécsi út mentén egy nagyobb területet beépíthessenek például áruház céljára. A javaslat ellen egyedül Bánsági György (MSZP), a környezetvédelmi bizottság elnöke szavazott. A politikus nehezményezte, hogy egyre inkább fogy a fővárosban a zöldterület.

Egyetértett a közgyűlés azzal is, hogy a főváros az államtól átvegye a tabáni tenisztelepet. A sportcentrumot, amelyet kormánypárti és ellenzéki politikusok is évtizedek óta használnak, 30 évre haszonbérletbe adják a jelenlegi üzemeltető alapítványnak. Ezzel a főváros sportéletének fejlesztésébe nem vonják be a kilenc teniszpályát, az alapítvány viszont ezután lemond a vagyonkezelői jogáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik