Belföld

Tekés a Fradi új ügyvezetője

A Ferencvárosi Torna Club rendkívüli tisztújító küldöttközgyűlése által megválasztott új elnökség Ináncsy Miklóst, a tekeszakosztály vezetőjét választotta meg az egyesület ügyvezetőjének. Elnököt május 31-én választanak.

Az új ügyvezető

Ináncsy Miklós mindössze néhány hete lett a tekeszakosztály első embere. Az 56 éves sportvezető civilben a Budapesti Hús-nagykereskedelmi Közös Vállalat vezérigazgatója.

Hétfő délelőtt tartotta tisztújító közgyűlését a Ferencvárosi Torna Club – jelenti a Nemzeti Sport. Az ötvenhat megjelent küldött először arról döntött, hogy a közgyűlés zártkörű lesz. Az újságírók távozása után a küldöttek megválasztották a klub tíztagú elnökségét. A testület eredetileg tizenegy tagú lett volna, ám a tizenegyedik tagnak jelölt Papp Albert, illetve Sípos Jenő sem vállalta a megbízatást.

A Ferencváros új elnökségének tagjai a következők: Fejes Mihály (atlétika), Kruj Iván (birkózás), Kassai György (jégkorong), Maglódi Lajos (kézilabda), Ináncsy Miklós (teke), Bathó Márta (női torna), Takács Tibor (férfi torna), Fodor Szabolcs (úszás), Tönköly Zoltán (vízilabda), Nagy Zoltán (jégkorong).

Az új elnökség a tíz elnökségi tag közül dr. Ináncsy Miklóst, a tekeszakosztály képviselőjét választotta meg a klub ügyvezetőjének. Az új elnököt 6:5 arányban választották meg Nagy Zoltánnal szemben (a tíz elnökségi tag mellett tiszteletbeli elnökként id. Albert Flórián is szavazott). Az ügyvezető mandátuma – csakúgy mint a most megválasztott elnökségé – május 31-ig szól, amikor is új elnököt választanak majd a klub élére.

Mint ismert, a zöld-fehér klub eddigi elnöke, Furulyás János csütörtökön nyújtotta be lemondását. A hetvenkét éves Furulyás öt évig volt a Ferencváros első embere. A klub jelenleg válságos anyagi helyzetben van, s hónapok óta új tőkeerős befektetőt keres.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik